Home Kamers en faciliteiten Extra services Quetzaltenango Prijzen Veelgestelde vragen Reserveren Contact

 

Veel gestelde vragen

                                            

Verblijf

 1. Zijn er in- en uitcheck tijden waar ik rekening mee moet houden?
 2. Is er een nachttijd waarvoor ik terug moet zijn?
 3. Is het mogelijk om mensen uit te nodigen in Casa Latina?
 4. Mag er in het guesthouse gerookt worden?
 5. Welke extra service biedt Casa Latina aan?
 6. Heb ik toegang tot internet?
 7. Welke faciliteiten zijn er in de omgeving van Casa Latina?

Reserveren

 1. Hoe kan ik een kamer reserveren?
 2. Waarom moet ik borg betalen?
 3. Op welke manier kan ik betalen?

Reizen naar Quetzaltenango

 1. Wat moet ik doen wanneer ik op het vliegveld van Guatemala City aankom?
 2. Hoelang duurt de reis van Guatemala City naar Quetzaltenango?
 3. Wat doe  ik als ik op eigen gelegenheid wil reizen?
 4. Heb je een visum nodig voor Guatemala?
 5. Wat moet ik meenemen tijdens mijn reis?

Quetzaltenango

 1. Is reizen naar Quetzaltenango veilig?
 2. Hoe kan ik Casa Latina vinden wanneer ik in Quetzaltenango aankom?
 3. Waar kan ik geld wisselen in Quetzaltenango?

Gezondheid

 1. Welke inentingen heb ik nodig?
 2. Wat zijn de meest voorkomende ziekten waar een toerist mee te maken kan krijgen?
 3. Hoe kan ik maagproblemen voorkomen?
 4. Kan ik medicijnen kopen in Quetzaltenango?
 5. Wat doe ik als ik bijvoorbeeld diabetes of astma heb?

Verblijf

 1. Zijn er in- en uitcheck tijden waar ik rekening mee moet houden?

Wanneer je aankomt in Quetzaltenango kun je in principe gelijk in Casa Latina terecht. De uitcheck tijd is voor 11.00 uur, maar in overleg kan dit ook veranderd worden. We doen ons best om je verblijf in Casa Latina zo aangenaam mogelijk te maken en zullen dan ook kijken wat er mogelijk is!

 

 1. Is er een nachttijd waarvoor ik terug moet zijn?

Nee, iedereen die bij ons verblijft, krijgt zijn eigen sleutels zowel voor de poort als voor de voordeur. Je kan dus thuiskomen wanneer je maar wilt.

 

 1. Is het mogelijk om mensen uit te nodigen in Casa Latina?

In principe kan je vrienden meenemen naar Casa Latinia. Het is natuurlijk wel zo dat je de gemeenschappelijke ruimtes met andere gasten deelt, dus hou daar wel rekening mee. Wanneer een persoon wil blijven slapen, moet hiervoor een bedrag van $4,50 worden betaald. Dit is voor de extra kosten van het gas, licht en water.

 

 1. Mag er in het guesthouse gerookt worden?

Nee, in Casa Latina is het in de gemeenschappelijke ruimtes en op de kamers verboden om te roken. Roken is wel toegestaan op het balkon of beneden in de patio.

 

 1. Welke extra service biedt Casa Latina aan?

Wij bieden graag een zo compleet mogelijk pakket aan om jouw verblijf in Quetzaltenago zo aangenaam mogelijk te maken. Services die wij aanbieden zijn:

 

-          ophaalservice vanaf het vliegveld

-          gratis en onbeperkt (draadloos) internet

-          wasserette service

-          verhuur van mobiele telefoons

-          hulp bij het zoeken van vrijwilligerswerk

 

 1. Heb ik toegang tot internet?

Ja, in Casa Latina beschikken we over draadloos internet wat je zonder extra kosten kunt gebruiken. Wanneer je geen eigen laptop hebt, is het ook mogelijk om (tijdens openingsuren) de computer bij Spaanse school Sol Latino te gebruiken. Dit bevindt zich op slechts een steenworp afstand van Casa Latina.

 

 1. Welke faciliteiten zijn er in de omgeving van Casa Latina?

De meeste dingen die je nodig hebt, vind je op loopafstand van Casa Latina.

 

-          supermarkt

-          markt voor kopen van verse groenten en fruit

-          diverse winkeltjes

-          barretjes en restaurants

-          Parque Central

-          bus naar andere gedeeltes van Quetzaltenango of omliggende dorpen

-          internetcafés

-          banken

-          Spaanse school Sol Latino www.spanishschoolsollatino.com

 

Reserveren

 1. Hoe kan ik een kamer reserveren?

Wanneer je geïnteresseerd bent in een verblijf in Casa Latina, raden wij je aan om van te voren te reserveren. Dan ben je zeker van een kamer en voorkom je de kans dat er geen plek meer is. Je kunt online een reservering maken door het reserveringformulier in te vullen. Daarna zullen wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om je reservering te bevestigen.

 

 1. Waarom moet ik borg betalen?

Voordat je in Casa Latina kan verblijven, dien je een borg van $30 te betalen. Dit dient als onderpand voor de kamer en voor het geval er eigendommen van Casa Latina kapot gaan. Wanneer je aan het eind van je verblijf de sleutels inlevert en de kamer in goede staat achterlaat, krijg je de borg weer terug.

 

 1. Op welke manieren kan ik betalen?

Het betalen van je verblijf kan op verschillende manieren en is mogelijk per nacht, per week of per 4 weken. De manieren om te betalen zijn:

 

-          internetbankieren

-          internationale bankoverboekingen/transacties

-          in contanten (US dollars, euro’s of quetzales)

-          met traveller cheques (in dollars)

 

Reizen naar Quetzaltenango

 1. Wat moet ik doen wanneer ik op het vliegveld in Guatemala City aankom?

Wanneer je gebruik maakt van onze vliegveld ophaalservice is dit heel eenvoudig. Wanneer je aankomt, zal er iemand van ‘Dos Lunas’ buiten bij het vliegveld op je wachten met een bordje van ‘Dos Lunas’. Afhankelijk van de aankomsttijd zal de contactpersoon je naar het busstation brengen om door te reizen of naar het hotel brengen om de nacht door te brengen. Als je overnacht in het hotel, krijg je de volgende dag een ontbijt en word je daarna naar het busstation gebracht. Daar zal een ticket voor je worden gekocht en kan je doorreizen naar Quetzaltenango. Wanneer je aankomt in Quetzaltenango kun je een taxi nemen naar Casa Latina (diagonal 12, 6-58, zone 1). Dit kost tussen de $4 en $6. E-mail ons wanneer je meer gedetailleerd informatie wilt over deze service en boekingsmogelijkheden. We werken er hard aan om je reis goed te organiseren en het je zo gemakkelijk mogelijk te maken! 

 

 1. Hoelang duurt de reis van Guatemala City naar Quetzaltenango?

Met de touringbus duurt deze reis meestal tussen de 4 en 4,5 uur. De reis in deze bussen is meestal comfortabel, maar niet alle bussen zijn voorzien van een toilet.

 

 1. Wat doe ik als ik op eigen gelegenheid wil reizen?

Neem een taxi vanaf het vliegveld naar het busstation om met de bus naar Quetzaltenango te reizen. Vraag aan de chauffeur om je naar het busstation van Alamo of Linea Dorada te brengen. Dit zijn de meest geschikte busmaatschappijen om mee naar Quetzaltenango te reizen. De taxirit kost tussen de $8 en $10 en een buskaartje tussen $7 en $12. Beide dien je te betalen in Quetzales (nationale munteenheid). Op het vliegveld kun je dollars wisselen voor quetzales. Als je een nacht in de hoofdstad wilt overnachten, kun je contact opnemen met ‘Dos Lunas’ www.hoteldoslunas.com. Eenmaal in Quetzaltenango kun je een taxi nemen naar Casa Latina (diagonal 12, 6-58, zone 1). Dit kost ongeveer $4 tot $6.

 

 1. Heb ik een visum nodig voor Guatemala?

De Canadezen, Amerikanen en meeste Europeanen hebben geen visum nodig om Guatemala binnen te kunnen komen. De meesten ontvangen een toeristenvisum wat 90 dagen geldig is. Deze kun je verlengen in Guatemala City of bij één van de grensovergangen met Mexico of Belize. Wij adviseren je om vóór je reis hierover contact op te nemen met de ambassade.

 

 1. Wat moet ik meenemen tijdens mijn reis?

Het klimaat is zeer gevarieerd in de verschillende delen van Guatemala. Neem naast de algemene reisbenodigdheden dus altijd het volgende mee: trui, jas, shirts, pet, shorts, comfortabele wandelschoenen, sandalen, tops, badkleding, handdoek, zonnebril, zonnebrandmiddel, deet en indien nodig medicijnen.

Quetzaltenango

 1. Is het reizen naar Quetzaltenango veilig?

We begrijpen deze vraag: wanneer je ver weg bent, kan een nieuwe plaats eng lijken. In het algemeen moet je altijd oppassen, naar welk land je ook reist en je de taal niet goed kent. Maar in Quetzaltenango is er relatief weinig criminaliteit en over het algemeen in de niet toeristische gebieden. Net als in andere grote steden krijgen toeristen soms te maken met kleine diefstallen. Slechts een klein aantal incidenten gingen met geweld gepaard. We raden je dan ook aan om nooit veel geld en geen paspoort of creditcards mee te nemen als dat niet nodig is. Ook is het belangrijk om je bagage goed in het oog te houden.

 

 

 1. Hoe kan ik Casa Latina vinden wanneer ik in Quetzaltenango aankom?

Wanneer je een kamer bij ons boekt, geven we je gedetailleerde reisinstructies. Wanneer je in Quetzaltenango aankomt, kun je een taxi nemen naar Casa Latina (Diagonal 12, 6-58, zone 1). Om je alvast te oriënteren kun je de plattegrond bekijken.

 

 1. Waar kan ik geld wisselen in Quetzaltenango?

Er zijn veel banken en wisselkantoren waar je dollars en Traveller cheques (in dollars) kunt wisselen voor quetzales. Je dient daarvoor je paspoort mee te nemen. Tevens kun je met je betaalkaart en credicard (Visa en Mastercard zijn de meest geaccepteerde kaarten) bij pinautomaten quetzales opnemen.

 

Gezondheid

 1. Welke inentingen heb ik nodig in Guatemala?

Het is belangrijk om contact op te nemen met je huisarts voordat je naar Guatemala gaan. Hij zal je vertellen welke inentingen worden aanbevolen. In de meeste gevallen zullen dit zijn: tetanus, hepatitis, polio, difterie en tyfus. Als je naar de kust of het noorden van Guatemala gaat, heb je ook medicijnen tegen malaria nodig. Wil je meer informatie over inentingen, dan kun je dat vinden op www.cdc.gov/travel/camerica.htm

 

 1. Wat zijn de meest voorkomende ziektes waar een toerist mee te maken kan krijgen?

De meest voorkomende problemen zijn maagproblemen en diarree omdat de maag zich moet aanpassen aan ander voedsel en vloeistoffen. Als het probleem zich langer dan 2 á 3 dagen voordoet, is er kans dat je last hebt van een bacterie, parasieten of amoebes. In dit geval raden we je aan om je ontlasting te laten onderzoeken in een laboratorium en vervolgens met het resultaat ervan een dokter te bezoeken. Dit is de veiligste en snelste manier om beter te worden en om te kunnen blijven genieten van je reis in Guatemala. Andere mogelijke ziektes zijn keelproblemen, hoest en griep. De beste manier om dit te voorkomen is door goede kleding voor kou en regen te gebruiken.

 

 1. Hoe kan ik maagproblemen voorkomen?

-          geen eten op straat kopen

-          geen kraanwater drinken

-          geen rauwe salades of groenten eten tenzij ze op een adequate manier bereid zijn

-          was je handen voordat je eten gaat bereiden of gaat eten

-          was fruit voordat je het eet

 

 1. Kan ik medicijnen kopen in Quetzaltenango?

Er zijn vele apotheken en laboratoria in Quetzaltenango welke een grote verscheidenheid aan medicijnen bieden. Mocht je echter zeer specifieke medicijnen gebruiken dan is de kans groot dat deze niet te verkrijgen is. Daarom raden wij je aan om voldoende medicijnen voor tijdens je verblijf in Guatemala mee te nemen.

 

 1. Wat doe ik als ik bijvoorbeeld diabetes of astma heb?

In Quetzaltenango zijn veel algemene en specialistische artsen. Sommigen van hen spreken Engels. De school heeft contact met een aantal artsen die we kunnen aanbevelen. Het is goed als je voor je reis contact met je arts opneemt en vraagt om aanbevelingen en de benodigde medicatie.