Home Kamers en faciliteiten Extra services Quetzaltenango Prijzen Veelgestelde vragen Reserveren Contact

 

Quetzaltenango

 

Quetzaltenango is een actieve stad vol leven in het centrum van de Guatemalteekse Hooglanden. Bezoekers vinden er tal van diensten zoals kerken, ziekenhuizen, klinieken, boekhandels, supermarkten, traditionele markten. Ook qua amusement heeft Quetzaltenango een uitgebreid aanbod. Er zijn verschillende bars, discotheken, bioscopen, theaters, internet cafés, sportcentra, fitnesscentra, parken, openlucht concerten en voetbalwedstrijden in het stadion. Degenen die actievere dingen willen ondernemen terecht kunnen bij organisaties voor ecotoerisme. Daar hebben ze pakketten zoals klimmen en kamperen in de bergen. Dichtbij de stad zijn natuurlijke warm waterbronnen en sauna´s, bergen, vulkanen en landerijen waar je kunt genieten van de indrukwekkende natuur. Ook zijn er vele Maya dorpen in de omgeving van Quetzaltenango. Wanneer je in deze dorpen door de straten wandelt, zie je Maya’s gekleed in kleurrijke, traditionele klederdracht terwijl ze groenten en fruit verkopen op de markt.

 

 

Zone 1

Casa Latina is gevestigd in zone 1 van Quetzaltenango, ook wel het historische centrum genoemd. In deze zone vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf in Quetzaltenango. Casa Latina bevindt zich op slechts een paar minuten lopen vanaf het Parque Central. In dit park wordt elke eerste zondag van de maand een kleine, ambachtelijke markt gehouden. Rondom het park zijn er vele barretjes en restaurantjes waar je gezellig even wat kunt eten of drinken. Daarnaast zijn er tal van winkeltjes, banken, marktjes en ook de supermarkt zit vlakbij het park. Wanneer je naar andere gedeeltes van Quetzaltenango wilt, is ook dat heel gemakkelijk vanuit zone 1. Op meerdere plekken stoppen de minibusjes die door de hele stad rijden.

 

Klimaat

In Quetzaltenango is het overdag warm en bijna het hele jaar zonnig. Maximum temperaturen liggen tussen de 21 en 30 graden Celcius. ’s Nachts daalt de temperatuur meestal tot 10 graden Celcius. Over het algemeen is september de maand met de meeste regen.